Meer testen

We hebben besloten om Asmara naast de DNA-testen ook door middel van een echo te laten testen op HCM en PKD. Ook zullen we een róntgenfoto laten maken van haar heupen om Heupdysplasie (HD) uit te sluiten.

Dit geeft meer zekerheid dat ze deze aandoeningen niet heeft, dan alleen de DNA-testen. Het is namelijk nog niet bekend welke genen allemaal verantwoordelijk zijn voor HCM en HD.

 

We gaan deze testen laten uitvoeren conform de protocollen van Pawpeds. Deze organisatie monitort de genetische diversiteit van raskatten wereldwijd. Daarnaast hebben zij een aantal gezondheidsprogramma's opgezet om een aantal genetische aandoeningen te monitoren en fokkers hierover te adviseren.

 

De HD-screening kan uitgevoerd worden onze eigen dierenartspraktijk. Voor de echo moeten we naar een cardioloog die verbonden is aan het Pawpedsprogramma. Voor ons is dat Monique Lecluijze van het Dierenechocentrum in Gronsveld.

 

Tevens blijkt RMC een eigen protocol mbt Patella Luxatie te hebben. Asmara zal conform dat protocol opnieuw onderzocht worden hierop.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Cattery AsKháMo is lid van:


Behaalde Ribbons PawAcadamy:

Klik voor meer informatie
Nieuwsbrief AsKháMo:
E-mail:
Naam:
Inschrijven Uitschrijven
 

If you want to read our website in another language:

Cattery AsKháMo steunt St. Dierenlot: