Verantwoord fokken

 

Cattery AsKháMo is van mening dat als je verantwoord wilt fokken met (ras)katten je rekening moet houden met een aantal zaken, zoals afkomst van de fokpoes en dekkater, overdraagbare ziekten en erfelijke aandoeningen.

 

Op de volgende pagina’s lees je meer over welke ziekten en aandoeningen een rol spelen bij de Maine Coon en welke acties cattery AsKháMo hierin onderneemt.

Klik op de submenu’s hieronder of in het menu rechts voor meer informatie over:

 

Naast alle aanvullende onderzoeken en testen worden onze katten sowieso jaarlijks gecontroleerd door een dierenarts en krijgen ze hun jaarlijkse vaccinsties tegen de kattenziekte, de niesziekte en zo nodig Bordetella (bij verblijf in een dierenpension).

 

Zie voor meer informatie over de aandoeningen die bij Maine Coons een rol spelen op de website van Rasclub Maine Coon. Klik hier voor de directe link.

Pawpeds

Cattery AsKháMo deelt in zijn fokbeleid het gedachtengoed van Pawpeds; een internationale onafhankelijke niet-officiële organisatie op het gebied van stamboomonderzoek, genetica en gezondheidsproblemen bij katten.

Op diverse plekken op onze site zul je het Pawpeds-logo vinden. Als je hierop klikt, wordt je doorgelinkt naar de site van Pawpeds voor aanvullende informatie.

www.pawpeds.com
www.pawpeds.com

"De domeinnaam pawpeds.com werd in 2000 door Ulrika Olsson geregistreerd, voor toekomstig gebruik als plek om informatie te krijgen over de geschiedenis van raskatten, maar ook om kattenfokkers de noodzaak van genetische diversiteit en hoe de toestand er voor staat in hun ras, bij te brengen, met functies voor berekeningen van het inteeltpercentage en stamboomanalyses."

 

De informatie op deze pagina’s is onder andere afkomstig van:

Cattery AsKháMo is lid van:


Behaalde Ribbons PawAcadamy:

Klik voor meer informatie
Nieuwsbrief AsKháMo:
E-mail:
Naam:
Inschrijven Uitschrijven
 

If you want to read our website in another language:

Cattery AsKháMo steunt St. Dierenlot: