Bevalling Asmara begonnen!

Vannacht hebben zich de eerste tekenen van de bevalling van Asmara aangediend.

 

Zaterdagavond waren we haar al even kwijt omdat dametje zich had teruggetrokken. We waren al boven toen we beneden gerommel hoorden. Omdat we Moksi en Khabul uit voorzorg al hadden opgesloten in de kattenkamer, kon dit alleen maar Asmara zijn.

Beneden gekomen, was ze echter nergens meer te vinden ... In geen van de dozen die klaarstaan, niet in de werpkist, niet in de kattenbak, niet achter de lambrisering van de verwarming en niet op haar plekje over de fauteuille.

Omdat het geristel uit de gang leek te komen, daar maar weer gezocht. In de gaderobekast misschien? Ook niks.

Uiteindelijk maar in de muurkast naast de meterkast gekeken. De deur hiervan staat altijd op een kleine kier om te luchten. Bleek mevrouw zich tussen de spullen op het 2e schap genesteld te hebben ...

 

Die nacht is ze 2 keer naast ons op bed komen liggen; iets wat ze normaal nooit doet. Heeft liggen spinnen, kopjes geven en we mochten aan haar buikje voelen. De babbies danstten op en neer ...

 

In de loop van zondag werd ze steeds onrustiger. Tegen de avond zocht ze steeds meer de dozen op die we hebben neergezet. Begon aan de randen te knagen voor nestmateriaal.

We zijn gewoon naar bed gegaan en rond middernacht kwam ze weer naar boven. Wilde dat iemand met haar mee naar beneden kwam. Johan is toen mee gegaan. Ze was heel onrustig; ging alle hoekjes, gaatjes en dozen langs. Continue op het toilet; waarschijnlijk door de aandrang die ze voelt. Je zag in haar buik de babbies dansen.

Toen Johan uiteindelijk rond 04:30 uur weer naar bed kwam, omdat de kittens toch nog niet geboren zouden worden, kwam ze na 15 minuten weer een van ons tweeen komen halen. Almar is toen beneden bij haar gaan liggen. Ze heeft verder rustig op een handdoek gelegen. Vindt het wel erg fijn om aangehaald te worden. Iets wat ze normaal niet toelaat.

 

Het eerste stadium van de bevalling is dus waarschijnlijk ingegaan. De weeën die katten dan krijgen, zijn meestal niet waar te nemen. Deze kunnen bij een eerste bevalling wel tot 36 uur duren. Pas daarna komen de persweeen die zichtbaar zijn en zal Asmara nog onrustiger worden. De kittens zullen dus zeker vandaag (vanavond of vannacht) worden geboren.

Asmara 61 dagen (13-9-2013)
Asmara 61 dagen (13-9-2013)

 

Asmara haar gewicht is inmiddels gestegen naar 6650 gram!

Gewichtsverloop 15-09-2013
Gewichtsverloop 15-09-2013

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Cattery AsKháMo is lid van:


Behaalde Ribbons PawAcadamy:

Klik voor meer informatie
Nieuwsbrief AsKháMo:
E-mail:
Naam:
Inschrijven Uitschrijven
 

If you want to read our website in another language:

Cattery AsKháMo steunt St. Dierenlot: