2e gezonheidscheck + vaccinaties

Vandaag zijn we bij de dierenarts geweest voor de vaccinatieronde met 12 weken en de bijbehorende gezondheidscontrole. Alle kittens zijn volledig gezond verklaard en zelfs de hartruis bij Adur was bijna niet meer te horen (score 1/6).

 

Zoals het er nu naar uitziet, zal hij er dus overheen groeien. Ook de echo die we de week ervoor hebben laten maken, toonde geen afwijkingen. Geen tekenen van HCM, geen afwijkende of lekkende hartkleppen. Eventueel zou de ruis veroorzaakt kunnen worden door een gaatje in een van de tussenschotten, maar dit is dan zo klein dat het op de echo niet te zien is.

 

In overleg met Monique Lecluijze van het Dierenechocentrum in Gronsveld en onze dierenarts is besloten om hem nogmaals te laten controleren met 14 weken. Als dan geen ruis meer te horen is, is er niks aan de hand en zal hij er overheen groeien.

Heeft hij dan een ruis die richting score 3/6 gaat, dan is het advies om een echo door een specialist te laten doen. Maar we verwachten dus dat dit helemaal niet nodig is.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Kim Langie (donderdag, 19 december 2013 11:14)

    Wat een geweldig nieuws! :)

Cattery AsKháMo is lid van:


Behaalde Ribbons PawAcadamy:

Klik voor meer informatie
Nieuwsbrief AsKháMo:
E-mail:
Naam:
Inschrijven Uitschrijven
 

If you want to read our website in another language:

Cattery AsKháMo steunt St. Dierenlot: