Voorbereidingen B-nest gestart!

Gisteren zijn we voor de jaarlijkse vaccinaties en gezondheidschecks met Moksi, Khabul en Asmara bij de dierenarts geweest. Moksi had helaas wat last van tandsteen. Bij hem gaan we dus starten met tandenpoetsen.

 

We hebben toen tevens de FeLV- en FIV-test bij Asmara laten doen. Zoals verwacht waren de uitslagen negatief: Asmara heeft geen FeLV of FIV. Als je meer wilt weten over wat FeLV en FIV is, klik dan hier.

 

Volgende week vrijdag (2 mei) gaan we weer naar Monique Lecluijze van het Dierenechocentrum in Gronsveld voor de hart-echo. Als de resultaten hiervan ook goed zijn, is het alleen afwachten totdat Asmara weer krols wordt.

 

Na haar laatste krolse periode begin maart, die voor het eerst weer vrij heftig was, is Asmara namelijk niet meer krols geweest. Wel is ze sindsdien flink gaan eten, aangekomen en nukkig naar met name Avana. Waarschijnlijk is ze "schijnzwanger".

We hebben dit eerder al laten checken bij de dierenarts ivm het mogelijke risico op een baarmoederontsteking. De echo die ze toen hebben gemaakt van de baarmoeder zag er goed uit.

Rond 5 mei zit ze op ongeveer 65 dagen. Als het goed is heeft het lichaam dan door dat ze toch niet zwanger is en herstelt haar hormoombalans zich vanzelf.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Cattery AsKháMo is lid van:


Behaalde Ribbons PawAcadamy:

Klik voor meer informatie
Nieuwsbrief AsKháMo:
E-mail:
Naam:
Inschrijven Uitschrijven
 

If you want to read our website in another language:

Cattery AsKháMo steunt St. Dierenlot: