Aanschaf kitten

Ook al valt een kat onder het consumentenrecht: een huisdier is geen speelgoed. De aanschaf van een kitten dient dus een weloverwogen keus te zijn. Daarom stellen wij een aantal voorwaarden en gebruiken wij overeenkomsten om er voor te zorgen dan onze kittens op een liefdevolle en zorgzame plek terecht komen.

 

Onderstaand:

Voorwaarden/verwachtingen

Wat verwachten wij van de nieuwe eigenaar:

 • dat hij/zij zal zorgen voor gezonde voeding, schoon en vers drinkwater en een schone en gezonde leefomgeving met voldoende bewegingsvrijheid conform de daarvoor geldende eisen van de landelijke overheid en/of kattenverenigingen (dus geen kooi).
 • dat hij/zij zorg zal dragen voor een adequate voortzetting van de opvoeding en socialisatie van de kat.
 • dat hij/zij goed voor de kat zal zorgen, zal laten enten, ontwormen en  behandelen tegen teken en vlooien volgende de daarvoor geldende richtlijnen.
 • dat hij/zij de benodigde medische zorg zal zoeken bij ziekte(n).

Tevens willen wij op de hoogte worden gehouden. Niet alleen bij problemen, maar ook bij zaken, zoals behaalde showresultaten en eventueel nageslacht (indien is overeengekomen dat de kat mag worden gebruikt voor de fok).

 

Wat kan de nieuwe eigenaar van ons verwachten:

 • dat op het moment van de overdracht de kat naar beste weten en na onderzoek door de dierenarts, volledig gezond en vrij van ziekten, afwijkingen en enigerlei parasieten en/of huidaandoeningen is. De kat heeft de benodigde inentingen (twee) gehad en is ontwormd en ontvlooid volgens de daarvoor geldende richtlijnen. Tevens is de kat gechipt.
 • dat er alleen gefokt wordt met gezonde katten volgens de daarvoor geldende richtlijnen en adviezen van de raskattenverenigingen, waardoor de katten van onze cattery (voor zover mogelijk) gevrijwaard zijn van erfelijke ziekten of aandoeningen.
 • dat de kat alle benodigde zorg en aandacht heeft gehad, die de kat nodig heeft om op te groeien tot een gezonde en sociale kat.

Daarnaast zijn wij altijd bereikbaar voor overleg en advies.

 

Klik hier voor algemene informatie over de aanschaf van een Maine Coon kitten. Je wordt doorgestuurd naar de website van Rasclub Maine Coon.

Op de site van het LICG (Landelijks InformatieCentrum Gezelschapsdieren) van het Ministerie van Economische Zaken vindt je meer informatie over het houden van een kat in het algemeen en een Maine Coon in het bijzonder.

 

Deze "bijsluiters" zijn hieronder te downloaden:

Hoe verloopt de aanschaf van een kitten van onze cattery?

Zodra je interesse hebt in een van onze kittens kun je dit telefonisch, via de email of ons contactformulier kenbaar maken:

 • +31 (0) 6 - 40 99 00 19 (spreek zo nodig de voicemail in)
 • info@askhamo.com
 • klik hier voor ons contactformulier

Vermeld wat informatie over jezelf, je gezinssituatie, of je al meer of eerder katten hebt (gehad) en natuurlijk in welk kitten je geïnteresseerd bent en waarom.

 

Als het kitten nog beschikbaar en nog niet gereserveerd is zal er een afspraak worden gemaakt voor een kennismaking en om het kitten te bezichtigen.

De beschikbaarheid van dit kitten zal dan op "optie" worden gezet. Dit betekent dat als zich meerdere geïnteresseerden melden, degene die als eerste een optie heeft genomen, voorrang bij de uiteindelijke toekenning krijgt.

 

Besluit je na de kennismaking en bezichtiging om het kitten aan te willen schaffen en zijn wij ook van mening dat het kitten bij jou en jouw situatie past, dan wordt de beschikbaarheid op "gereserveerd" gezet. Je krijgt hiervoor 48-72 uur de tijd.

Het kitten kan dan niet meer toegekend worden aan andere geïnteresseerden. 14 weken na de geboorte kun je het kitten dan komen halen.

 

Om ervoor te zorgen dat de aanschaf een weloverwogen keuze is, vragen wij een aanbetaling, zodra het kitten gereserveerd is. Hiervoor hebben wij een overeenkomst opgesteld die je krijgt toegestuurd zodra de aanbetaling is voldaan.

Mocht je later alsnog van de koop afzien, dan dekt dit de eventuele kosten die wij moeten maken als het kitten nog na 14 weken bij ons dient te verblijven. Lukt het ons om het kitten voor de 14 weken om zijn alsnog bij iemand anders te plaatsen, dan krijg je de volledige aanbetaling natuurlijk terug.

 

Klik hieronder voor de overeenkomst die wij bij de aanbetaling hanteren:

Overeenkomst aanbetaling kitten Cattery AsKháMo
Aanbetaling kitten Cattery AsKháMo.pdf
Adobe Acrobat document 378.2 KB

Wat kost een kitten van cattery AsKháMo?

De prijs voor een kitten, dat wordt aangeschaft als huisdier, bedraagt € 900,-. Dit is inclusief een aanbetaling van € 200,-. (Wijzigingen voorbehouden).

 

Voor een wit kitten komen hier de kosten van een BEAR-test (hoortest) bij.

Verhuist het kitten naar het buitenland, dan komen hier de kosten voor een Rabiës-vaccinatie en eventuele titercontrole nog bij.

 

Zodra je het kitten komt halen, dienen de resterende bedragen betaald te worden.

 

Als het kitten gebruikt gaat worden voor fokdoeleinden gelden andere prijzen. Neem hiervoor contact met ons op.

 

Klik hieronder voor de koopovereenkomst die wij hanteren:

Koopovereenkomst kitten Cattery AsKháMo
Koopovereenkomst kitten Cattery AsKháMo.
Adobe Acrobat document 486.6 KB

Je rechten als consument

In het lentenummer 2014 van "Over Dieren" heeft een artikel gestaan over je recht als consument bij de aankoop van een huisdier.

Cattery AsKháMo heeft zijn overeenkomsten hierop getoetst en wij zijn van mening dat deze recht doen aan de voorwaarden en vereisten zoals geschets worden in dit artikel.

Klik op onderstand PDF-document voor een scan van dit artikel:

Consumentenrecht bij aankoop van een huisdier (artikel Over Dieren, 25e jaargang, 2e kwartaal 2014)
Consumentenrecht bij aankoop van een hui
Adobe Acrobat document 1.1 MB

Op de site van het LICG (Landelijks InformatieCentrum Gezelschapsdieren) van het voormalig Ministerie van LNV (nu Economische Zaken) vindt je meer informatie over het consumentenrecht bij aankoop van een huisdier.

Klik hier of op de banner hiernaast voor meer informatie.

Welke papieren krijgen onze kittens mee?

Als je het kitten na 14 weken komt ophalen, krijg je de volgende papieren van ons mee:

 • de koopovereenkomst
 • het Europees paspoort voor Gezelschapsdieren met daarin:
  • de vaccinatiestatus
  • de registratie van de gegeven ontwormings- en ontvlooingskuren
  • het chipnummer
 • de stamboompapieren van Felikat
 • kopie van het overdrachtsformulier van Felikat

MVG Petplan

Ieder kitten krijgt een MVG van Petplan. Een MGV staat voor Maand Gratis Verzekering. Dit is een gratis Petplan BASIS Pakket dat automatisch afloopt na 1 maand.

 

In overleg kan via de cattery ook een BASIS-verzekering met korting worden afgesloten voor het eerste jaar.

Klik hier voor het vergoedingenoverzicht van het BASIS Pakket van Petplan.

 

Wil je zelf een verzekering bij Petplan afsluiten, klik dan

op de banner hiernaast.

Via deze banner steun je tevens onze cattery.

BackHome Club

Met ingang van december 2014 worden onze kittens gechipt met een BackHome chip (transponder) van Virbac. Onze dierenarts meldt de kittens vervolgens aan bij hun databank: de BackHome Club. Klik voor meer informatie op het logo hiernaast.

NDG

Als nieuwe eigenaar kun je er voor kiezen om, naast de registratie bij de BackHome Club, het kitten ook te registreren bij de NDG (Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren).

Klik voor meer informatie op het logo hiernaast.

Cattery AsKháMo is lid van:


Behaalde Ribbons PawAcadamy:

Klik voor meer informatie
Nieuwsbrief AsKháMo:
E-mail:
Naam:
Inschrijven Uitschrijven
 

If you want to read our website in another language:

Cattery AsKháMo steunt St. Dierenlot: